Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Краят дойде, обяви Кобе Брайънт

Краят дойде, обяви Кобе Брайънт

Легендата приключва с баскетбола

Един от най-добрите баскетболисти в историята Кобе Брайънт ще приключи кариерата си след края на сезона в НБА. Легендата на Лос Анджелис Лейкърс играе своя 20-ти сезон в Лигата на извънземните, но дотук има отчайваща успеваемост от 32 процента при изстрелите към коша.

Брайънт се сбогува емоционално с поема преди мача срещу Индиана Пейсърс.

„Моето сърце може да поеме ударите, моят ум – да се справи с натоварванията. Моето тяло обаче знае, че е време да кажа сбогом, каза американецът. - И това е окей. Готов съм да си тръгна. Искам да го знаете, за да можем заедно да преживеем заедно всеки един миг, който ни е останал. Без значение дали е добър или лош. Дадохме си един на друг всичко, което можахме.“

Брайънт започна своята кариера в НБА през 1996 година, като влезе при професионалистите директно след гимназията. Той бе избран под номер 13 в драфта от Шарлот Хорнетс, които по-късно го размениха за Владе Дивац и така за Коби започна кариерата си с Лейкърс.

С езерняците той спечели пет шампионски титли, 17 пъти бе в мача на звездите, 12 пъти попадна в отбора на най-добрите защитници.

Неговите 20 години в Лейкърс са най-дългият период, който играч от НБА изкарва в един отбор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар