Баскетболът избира селекционер във вторник

Баскетболът избира селекционер във вторник

Направихме каквото зависи от нас, но топката остана в Друкер, коментира пред Nbox шефът на федерацията по баскетбол Георги Глушков

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол ще се събере на извънредно заседание другата седмица. Спешната сбирка е заради отказа на Шарон Друкер да поеме националния отбор. Евреинът се считаше за сигурен нов селекционер на тима, но в последния момент отказа да поеме поста. Президентът на БФБ Георги Глушков заяви, че тепърва ще се обсъждат варианти за нов селекционер в така създалата се ситуация.

"Бяхме постигнали съгласие. Имахме среща, на която се разбрахме за финансовите условия и за повечето неща. Друкер трябваше да решава свои лични проблеми. До четвъртък му бяхме дали окончателен срок за отговор. Явно не е успял да ги реши и за наше голямо съжаление отказа да поеме поста. В общи линии, ние направихме каквото зависеше от нас, но топката остана в него", коментира пред Nbox президентът на БФБ Георги Глушков.

Най-вероятно във вторник ще се съберем да решим кой ще е новия селекционер, допълни Глушков.

"В момента не мога да коментирам дали отново ще заложим на чужденец. Това ще се реши на заседанието на УС", допълни шефът на федерацията.

Оставете коментар