Четвъртък, 22 Август 2019
Четвъртък, 22 Август 2019
Баскетболът избира селекционер във вторник

Баскетболът избира селекционер във вторник

Направихме каквото зависи от нас, но топката остана в Друкер, коментира пред Nbox шефът на федерацията по баскетбол Георги Глушков

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол ще се събере на извънредно заседание другата седмица. Спешната сбирка е заради отказа на Шарон Друкер да поеме националния отбор. Евреинът се считаше за сигурен нов селекционер на тима, но в последния момент отказа да поеме поста. Президентът на БФБ Георги Глушков заяви, че тепърва ще се обсъждат варианти за нов селекционер в така създалата се ситуация.

"Бяхме постигнали съгласие. Имахме среща, на която се разбрахме за финансовите условия и за повечето неща. Друкер трябваше да решава свои лични проблеми. До четвъртък му бяхме дали окончателен срок за отговор. Явно не е успял да ги реши и за наше голямо съжаление отказа да поеме поста. В общи линии, ние направихме каквото зависеше от нас, но топката остана в него", коментира пред Nbox президентът на БФБ Георги Глушков.

Най-вероятно във вторник ще се съберем да решим кой ще е новия селекционер, допълни Глушков.

"В момента не мога да коментирам дали отново ще заложим на чужденец. Това ще се реши на заседанието на УС", допълни шефът на федерацията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар