Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Любо Минчев: Няма да моля никой да играе за България

Любо Минчев: Няма да моля никой да играе за България

Във федерацията липсва последователност в решенията, заяви националният селекционер по баскетбол

Не е редно да се моля на който и да е баскетболист да играе на България, заяви новият селекционер на националния отбор Любо Минчев. Той визира близнаците Деян и Калоян Иванови, който от известно време отказват да играят за тима.

"Мисля, че в последните години те доста ясно показаха, че не искат да участват. Сега остават опциите да се съглася с това или трябва да се моля. А да се молиш на един играч да играе в националния отбор някакси не върви", коментира Минчев.

Според него решенията във федерацията се взимат без последователност.

„Не искам да влизам в конфронтация с никой и съм казвал на г-н Глушков, но в Управителния съвет трябва да има последователност, защото такава липсва в техните решения. Ако искаха чужденец след Георги Младенов, правилното решение беше националният тим да се събере миналото лято. Да, за мен трябваше да се събере отборът, но отдавна в спорта решенията не се взимат само на базата на спортно-технически аргументи, а и на финансови. Така, че от друга страна решението да не се събира отборът е оправдано", обясни селекционерът.

Минчев допълни, че чужденците с български паспорти надали ще бъдат в основата на националния отбор през следващите месеци.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар