Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Взрив затвори метрото във Вашингтон (ВИДЕО)

Взрив затвори метрото във Вашингтон (ВИДЕО) Избрана

Свидели разказват, че е настанал пълен хаос в мотрисите, официално жертви няма

В метростанция в американската столица Вашингтон е избухнал взрив, съобщават потребителите на социалните мрежи. Инцидентът се е случил в 19:15 часа местно време (около 2:00 часа българско). По думите на евакуираните хора от метрото, взривът и последвалият пожар са се случило в метростанция Тенлитаун. На мястото на извънредната ситуация са пристигнали осем пожарни автомобила и линейки.

Официалните власти във Вашингтон служителите съобщават, че спасителните служби са евакуирали пътниците в станцията на метрото Тенлитаун заради силно задимяване. Очевидци разказаха за взрив и се оплакаха от бездействието на столичното управление на транспорта.

Според свидетели е настанала и паника в мотрисите, свързани с „некомпетентността” на столичното управление на транспорта, които не са дали необходимите указания за действие на пътниците.

По-късно пожарникарската служба на Окръг Колумбия заяви, че при инцидента пострадали няма. Според спасителите, източникът на силното задимяване е бил в техническата зина на метростанцията. Запалили са се изолационни материали. Тунелът между метростанциите Тенлитаун и Френдшип Хайтс продължава да е задимено.

Към момента метростанцията продължава да е затворена, а движението на метровлаковете преустановено.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар