Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019

Вижте саркофага над Чернобил

"Аварията е урок за цялото човечество", обяви Путин

На днешния ден отбелязваме 30 години от аварията в АЕЦ "Чернобил". Президентът на Русия Владимир Путин заяви по повод годишнината, че мащабите на Чернобилската катастрофа са били минимализирани заради самоотвержеността на специалистите, изпълняващи гражданския си дълг.

„Чернобил стана сериозен урок за цялото човечество, а последствията от него и досега се отразяват и на природата, и на човешкото здраве. Мащабите на трагедията можеха да са далеч по-големи, ако не бе безпримерното мъжество и самоотверженост на пожарникарите, военнослужещите, специалистите и медицинските работници, които с чест изпълниха своя професионален и граждански дълг. Мнозина от тях жертваха своя живот за спасението на другите“, написа Путин в послание към участниците в ликвидацията на последствията на аварията в Чернобил.


Медия

Свързани статии (по етикет)

  • Авария спира водата в части на София днес и утре
    Поради авария на стратегически водопровод днес от обяд се налага спиране на водоподаването в райони на столицата в следната последователност: кв. Драгалевци - от 12:00 на 8 октомври 2019 г. до 00:00 ч. на 9 октомври 2019 г., в.з. Малинова долина  – от 12:30 ч. на 8 октомври 2019 г. до 00:30 ч. на 9 октомври 2019 г., кв. Киноцентъра - от 13:00 ч. на 8 октомври 2019 г. до 01:00 ч. на 9 октомври 2019 г.  
  • Части от Варна без вода заради авария

    Няколко района във Варна са без вода заради авария. Това съобщиха от водоснабдителното дружество, обслужващо града.

  • Украйна отвори за туристи епицентъра на Чернобилската ядрена авария

    Решението да се отвори за посетители едно от най-радиоактивните места на планетата идва след засиления туристически интерес към ядрената централа след мини сериала на НВО “Чернобил”, който стана най-високо оцененият в историята на телевизията (ВИДЕО)

Оставете коментар

baner

 FB banner