Неделя, 15 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 15 Декември 2019
Джакузи на 4 колела (Видео)

Джакузи на 4 колела (Видео)

Изобретатели с добро чувство за хумор създадоха автомобил-джакузи

Изобретатели с добро чувство за хумор създадоха автомобил-джакузи, с който се надяват дори да поставят рекорд за скорост. Дизайнът на автомобила е наистина авангарден. Нещо повече - това джакузи на колела може да развива високи скорости. "Казах на Фил - "как ти се струва идеята да караме 160 км/ч в джакузи?", спомня си началото създателят на колата Дънкън Форстър.

Той и Фил Уеикър са кръстили изобретението си "Колата-басейн Де-Вил". Това всъщност е преработено шаси на "Кадилак Девил", който двамата сръчни приятели купили от eBay само за 800 долара. Запретнали ръкави в гаража и сътворили това чудо на автомобилостроенето. Имат и голяма цел - да поставят рекорд за най-бързото джакузи в света.

"Напълно естествено чувство. Хубавото е, че успяхме да обединим две наши страсти - шофирането и стоенето в джакузи", разказва за чувствата си Дънкън Форстър.

Първата работа на двамата майстори била да премахнат всичко от салона на колата. След като от кабриолета останало само шасито, те положили върху него направено по поръчка джакузи от фибростъкло. Местата в него са 5 + 1 за шофьора. Двигателят се използва за задвижване, но също така и за затопляне на водата. В багажника има поставен филтър за водата, електрическа помпа и преливник.

Управлението е като на моторница. То е било закупено от фирма, която предлага всякакви яхтинг части.

Проектът на Дънкън и Фил е финансиран с парите на много дарители, които решили да помогнат на двамата сръчни майстори с помощта на платформата "Кикстартър". И ако случайно се чудите - колата си има застраховка "Гражданска отговорност", при това на полица за най-обикновен автомобил.

 


Медия

Оставете коментар

baner

 FB banner