Петък, 18 Октомври 2019
Петък, 18 Октомври 2019
Римейк на „Бургаски вечери” пали скандал (Видео)

Римейк на „Бургаски вечери” пали скандал (Видео)

Дъщерите на композитора скочиха на Ева от „Тоника”

Скандал около песента „Бургаски вечери” изправи едни срещу друг автори и изпълнители. Дъщерята на композитора Иван Коларов, който е създал музиката – Мирослава Бачева, захапа здраво „Тоника Домини” и съпругата на Гого – Ева Найденова, за кавъра, който са направили и въртят в нета, съобщи Флагман.

Краси и Вили Гюлмезови от дует „Шик”, Ева Найденова и Нора Караиванова придават на песента модерно реге звучене и добавят към нея кратък речитатив. В този вид те изпълниха песента още миналата година на концерта в Летния театър в памет на непрежалимия Гого Найденов. Тогава публиката ги аплодира на крака След като обаче кавърът на песента се завъртя по телевизията, дъщерите на композитора Иван Коларов буквално въстанаха. Първа започна Мирослава Бачева, която написа във Фейсбук профила си язвително съобщение.

„Настоявам да се спре тази гавра с песента на баща ми!!! Какво мога да предприема като наследник на авторските права, а никой никога не ме е питал може ли да *БАРА И В*АЙНЯВА* най-съкровената ни, бургаска, истинска песен!?!?! А за пошлия речитатив с тотално недопустими приказки, ако бях от наследниците на Ваньо Ванев, буквално отивам на съд”, написа Бачева. Към нея веднага се присъедини и сестра й Веселина Коларова.


Медия

Оставете коментар