Петък, 06 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 06 Декември 2019
Тийнейджърка от Нигерия живее в леген (Видео)

Тийнейджърка от Нигерия живее в леген (Видео)

19-годишното момиче има мистериозно заболяване - няма крайници и страда постоянно от болки

Както всеки друг тийнейджър тя е умно и щастливо момиче, което мечтае някой ден да отвори собствен магазин. Но заради мистериозно заболяване Рахма Харуна няма крайници и страда постоянно от болки, докато е принудена да живее в пластмасов леген, разказва "Дейли мейл".

19-годишното момиче от Кано в Нигерия се е родило здраво, но когато навършило шест месеца то спряло да расте. Майка ѝ Фади казва: „Всичко започна, когато тя беше само на шест месеца и се научи да седи. Така и не се научи да пълзи. Всичко започна с треска. След това дойдоха и болките в стомаха. После крайниците ѝ започнаха да я болят. Тя не можеше да ги движи от болка”.

Семейството на Рахма прави всичко възможно на тийнейджърката да не ѝ липсва нищо. Те дори я разхождат из селището в пластмасов леген. „Помагат ми много. Дават ми всичко, от което имам нужда”, казва Рахма, предава Блиц.

Рахма е изключително близка със своя 10-годишен брат Фахад, който се грижи за по-голямата си сестра. „Помагам ѝ по много начини. Например, къпя я. Извеждам я на разходки. Водя я при роднини на гости, което много я радва”, споделя той.

Причината за състоянието на Рахма не е известно, независимо от усилията на родителите ѝ. Бащата на Рахма, Хюсейни обяснява: „15 години търсим лек. Аз съм фермер, работя постоянно, за да плащат медицинските ѝ разноски. Продали сме почти всичко, което имаме”.

Лекарите са в пълно недоумение от състоянието на Рахма. Някои в отчаянието си да обяснят какво се е случило с момичето твърдят, че тя е покосена от зъл дух.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар