Дискусионно равенство опорочи битката между Уайлдър и Фюри

Дискусионно равенство опорочи битката между Уайлдър и Фюри

Титлата остана в ръцете на Уайлдър.

Заради дискусионно равенство между Деонтей Уайлдър и Тайсън Фюри световната титла в WBC не смени собственика си в "Стейпълс Център" в Лос Анджелис. Тя все още остава в ръцете на американеца, но със сигурност ще има реванш.

Съдиите не бяха единодушни в решението си и битката между двамата титани в тежка категория остана с равен резултат.

Един от реферите отсъди в полза на Фюри - 114:112, вторият даде предимство на Уайлдър - 115:111, а третият отсъди резултат 113:113.

Уайлдър прати на два пъти съперника си в нокдаун - веднъж в деветия и веднъж в 12-ия рунд. Може би точно вторият нокдаун спаси американеца от загубата, защото беше изключително тежък и определено съперникът му извади късмет, че не беше нокаутиран в тази ситуация.

Циганския крал доказа, че знае как да се бие и направи истинско зрелище за феновете. Той сваляше гарда си, демонстративно предизвикваше опонента си да го удари, като в същото време парираше всеки опасен удар към главата си. И тогава пласираше убийствени крошета и ъперкъти в целта.

Уайлдър тръгна в атака в края на мача и успя да повали на два пъти съперника си в нокдаун. По-леко това беше в 9-ия рунд, а в 12-ия Фюри се оказа твърде сериозно разклатен и едва се изправи. Явно това накара и съдиите да не са единодушни в решението си и да присъдят равен изход от битката.

Така голямото боксово зрелище на годината остана без победител.

Оставете коментар