Четвъртък, 27 Юни 2019
Четвъртък, 27 Юни 2019
Даниел Асенов посвети поредния си голям успех на България

Даниел Асенов посвети поредния си голям успех на България

21-годишният ни национал завоюва за шести пореден път европейската титла

Даниел Асенов посвети поредния си голям успех на България. 21-годишният ни национал завоюва за шести пореден път европейската титла. В неделния финал при 52-килограмовите на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години във Владикавказ той победи с единодушно съдийско решение англичанина Киърън Макдоналд.

„Посвещавам титлата на всички фенове на бокса, най-вече на семейството ми, на хората, с които работя, на всички треньори – Димитър и Тодор Мутафови, Жоел Арате, Валентин Поптолев, Александър Александров – Памперса, бате Жоро – масажиста (Георги Иванов), докторът Иван Иванов и др. Страхотен екип сме. Всички имат заслуга за успеха”, коментира Асенов в интервю за „Блиц Спорт“.

Асенов се пошегува, че в Англия вече ще го наричат „Кошмара“, тъй като в 4 от 6-те си финала за евротитлите побеждава именно представители на Англия. „Тъкмо коментирахме в щаба, че вече няма англичанин в категория до 52 кг, когото да не съм побеждавал. Сигурно вече съм известен в Англия като кошмара им“, посочва националът.

Тайсъна сподели и разочарованието си от решението на съдии в другия финал, в който участие взе по-малкият му брат Боян Асенов. В категория до 56 килограма 19-годишният национал остана със сребро, след като съдиите дадоха 5:0 съдийски гласа в полза на руснака Сергей Ярулин.  „Не е паднал! За мен той е шампиона! Нали знаеш, че няма как да победиш руснак в Русия. Може би гледам пристрастно, но за мен наистина брат ми трябваше да е шампион. Но не трябва да се отчайва. Вярвам в него, дори знам, че може да ме задмине, спечелвайки не само европейски, а и световни и олимпийски титли. Както Боян, така и другият ни брат – Катин, тепърва ще носим слава на България!“, заяви Даниел Асенов.

След като през 2018-та Тайсъна лекува контузия, тази година започна изключително успешно – през февруари той триумфира на международния турнир „Купа Странджа“, а сега и със златото на Европейското първенство до 22 г. Асенов не иска да говори за конкретни цели, а обещава да продължи да работи. Засега най-успешният ни боксьор при аматьорите към момента не мисли за смяна на категорията, а ще опита да задържи 52 кг за Летните Олимпийски игри в Токио през 2020-та.

Източник: boec.bg

Свързани статии (по етикет)

  • Борисов подкара и електрокар

    Министър-председателят Бойко Борисов заедно с вицепремиера Томислав Дончев, с министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разгледаха новата логистична база на компанията JYSK, която се намира в индустриалната зона. Центърът на датската верига край Божурище е най-високото логистично съоръжение в България, съобщиха по-късно от пресцентъра на Министерския съвет (ВИДЕО)

  • Шефът на ОЛАФ похвали Борисов за борбата с контрабандата

    Премиерът изтъкна, че България изпълнява своя Национална стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите

  • Марешки ще се кандидатира за кмет на София

    Според него не е успял да влезе в ЕП, защото хората са искали той да остане в България

Оставете коментар