Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Олександър Усик взе окончателно решение за бъдещето си

Олександър Усик взе окончателно решение за бъдещето си

По-рано днес стана ясно, че поясът на Усик от WBA вече е вакантен

Украинецът Олександър Усик, който допреди часове бе абсолютен шампион в полутежка категория, взе окончателно решение за бъдещето си. Той ще се премести в тежка категория веднага и ще атакува титлите на Антъни Джошуа.

По-рано днес стана ясно, че поясът на Усик от WBA вече е вакантен, тъй като той не успя да влезе в сроковете за задължителна защита. Самият украинец обясни защо се случва това и какво ще прави от тук нататък.

“Добър вечер. Искам да кажа, че WBA ме задължава да се бия с Денис Лебедев. Този двубой няма да се състои, защото решихме да влезем в тежка категорията. Поради тази причина не можем да подпишем договор с Денис. Отказвам се от колана. Нека останалата част от момчетата се борят за него. Успех на Денис и на всички останали момчета, които ще се борят за колана. Боксирайте се, побеждавайте! Всичко добро!“, каза Усик във видеопослание.

Усик напуска полутежка категория без загуба в 16-те си двубоя. Очаква се през май да се състои дебютният му мач при най-тежките, а него съперник да бъде Карлос Такам.

Източник: boec.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар