Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Кличко е в преговори да се върне на ринга

Кличко е в преговори да се върне на ринга

В подготвяния договор не се споменават имената на съперниците, а там присъства само трактовката: „най-значимите боеве, които ще предизвикат най-сериозен интерес от пазарна гледна точка“

Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежката категория Владимир Кличко е пред финализиране на тримесечни преговори за завръщане на ринга, съобщава украинското издание „Sport Arena“.

Според информацията онлайн платформата DAZN ще плати 120 милиона долара на украинеца за три мача. Офертата е три пъти по-висока от първоначално предложените 40 милиона.

В подготвяния договор не се споменават имената на съперниците, а там присъства само трактовката: „най-значимите боеве, които ще предизвикат най-сериозен интерес от пазарна гледна точка“.

Интересното е, че първият мач може да се проведе в Киев. По време на активната си кариера Владимир Кличко се би само един път в украинската столица (на 5 декември 1998 г.). Тогава претърпя и първата си загуба от общо пет за 69 боя. При поражението си от Рос Пюрити Владимир загуби титлата във версия WBC.

Мачът в украинската столица трябва да се проведе на 25 май. Това ще бъде част от празненствата за Деня на Киев. Както е известно, кмет на града е по-големият от братята Кличко – Витали. Името на съперника на Владимир Кличко и цената на билетите ще бъдат обявени в най-скоро време.

Украйна

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner