Понеделник, 27 Май 2019
Понеделник, 27 Май 2019
Уайлдър заяви, че е готов да се изправи срещу Антъни Джошуа

Уайлдър заяви, че е готов да се изправи срещу Антъни Джошуа

„Джошуа и неговият екип вече са заявили, че искат това да се случи през 2020 г.", казва „Бронзовият бомбардировач“

Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър заяви, че е готов да се изправи срещу Антъни Джошуа. Това е една от очакваните битки на ринга от боксовите фенове. Те обаче ще трябва да почакат, тъй като американецът няма намерение да се изправи срещу носителя на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO.

Мнозина казват, че Уайлдър се страхува да се изправи срещу Джошуа и умишлено избягва сделка за мач. Той побърза да ги увери, че такъв сблъсък ще има, но хората трябва да почакат.

„Джошуа и неговият екип вече са заявили, че искат това да се случи през 2020 г. Най-важното е че тези преговори участват три страни и всички ние сме в готовност“, казва „Бронзовият бомбардировач“. Той обаче си оставя вратичка – според него проблем пред финализирането на тази сделка е възнаграждението. Уайлдър иска хонорарът да бъде поделен 50 на 50.

„Каквато и да е цената на борбата – да кажем 3 милиона долара. Вие ми давате 1 милион, а той получава останалата част – така намалявам стандартите си. Това не е правилно за мен“, категоричен е той.

Самочувствието на 33-годишният боксьор също е завидно. Той има 41 мача за гърба си на професионалния ринг, от които 40 победи и само 1 равенство (б.р. – срещу Тайсън Фюри от декември 2018 г.). 39 от победите си „Бронзовият бомбардировач“ постига с нокаут.

„В този момент дори не става дума за коланите. Аз съм най-актуалният, най-обсъждан боец ​​в света и притежавам един колан“, посочва Уайлдър, който ще защитава титлата си на WBC срещу Доминик Бризил на 18 май в „Барклис център“ в Бруклин, Ню Йорк, САЩ.

„Имам един колан, който означава повече от всички други . Това е зеления пояс на WBC. Най-ценният и красив колан в бокса. Всеки голям боец ​​има този колан“, смята Дионтей Уайлдър.

Източник: boec.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар