След десетилетие в затвора, американец излиза на ринга срещу Пулев

След десетилетие в затвора, американец излиза на ринга срещу Пулев

Промяна в плановете за Кубрат Пулев ще го изправи срещу странна птица на 9 ноември в Калифорния. Американски боксьор, който е прекъснал кариерата си за близо 14 години заради престой в затвора, ще се пробва на ринга срещу Кобрата.

Съперникът, който трябваше да се бие с българския претендент за световната титла, се отказа от мача с него на галавечерта във Фресно. Австралиецът Марк де Мори е избрал по-атрактивен бой, съобщиха от щаба му, без да дават подробности.

За промяната съобщи американският канал ESPN, позовавайки се на агенцията Top Rank, която движи делата на Пулев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Сега актуалното име за мача на 9 ноември е Ридел Буукър от Детройт, 38-годишен мрачен тип с ужасна репутация. Той имаше спечелени 21 мача (с една загуба) в тежката категория до 2004 г. Тогава го заловиха с големи количества кокаин (общо около килограм, разделен на дози от по 1 грам), осъдиха го на 12 до 30 години затвор за притежание и разпространяване на дрога. След излежаване на близо 11 години от присъдата, Буукър бе пуснат на свобода, а през 2018-а се завърна на ринга.

Загуби два пъти и спечели 4 пъти, с което общата му статистика е 28 боя с три поражения и 25 победи (13 с нокаут). Никога не е боксирал срещу известен съперник или претендент за титла.

Пулев ще се изправи срещу този ветеран, минал и през по-тежки житейски изпитания от един боксов мач, за да стигне до бой за титлата догодина. Той е претендент №1 на IBF и чака победителя от реванша Анди Руис - Антъни Джошуа на 7 декември, за да го срещне в битка за поясите, вероятно през месец май 2020 г.

Оставете коментар