Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Млада майка почина заради лекарско безхаберие

Млада майка почина заради лекарско безхаберие

Симона имала дисекация на аортата, но в двете най-големи болници у нас не могли да разпознаят симптомите

25-годишна жена е починала, часове след като била прегледана от лекари в две от най-големите столични болници. Според близките й става въпрос за лекарско безхаберие, съобщава Нова тв.

На 13 октомври Симона, която има 2-годишно дете, щяла да навърши 26 години. На 28 септември тя внезапно получава болки в кръста, сърцебиене, изтръпване в левия крак и задушаване. С бащата на детето й отиват в „Пирогов”.

„Биха й Бусколизин, препращаха ни по кабинетите”, разказва половинката на Симона - Виктор.

Така, след три часа чакане в института за спешна помощ, след снимка на бъбреците и инжекция, двамата партньори отиват в ИСУЛ, където чакат още час, за да й направят кардиограма и да поставят диагнозата бъбречна криза с домашно лечение на болкоуспокояващи.

Малко по-късно Виктор намира Симона бездиханна на дивана в хола.

В крайна сметка аутопсията показва, че причина за смъртта е дисекация на аортата. След проверка в интернет, сестрата на Симона – Никол, установява, че това е животозастрашаващо състояние с висока смъртност.

„Въпреки всичко, има случай, в който е бил спасен млад човек… Никой не си е направил труда да потърси каква е причината за състоянието на сестра ми”, казва Никол.

Семейството на Симона не може да си обясни как лекари от две болници не са разпознали симптомите на това състояние, които са описани дори в интернет.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар