Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Майката, изоставила бебето си в Пловдив: Бях отчаяна!

Майката, изоставила бебето си в Пловдив: Бях отчаяна!

Лидия Делева твърди, че нямала къде да живее с детето

Няма къде да живея с Владислава, затова я оставих. Не мога да остана с нея на улицата, каза пред Нова телевизия Лилия - майка на 11-месечната Владислава, която бе открита изоставена в кооперация в Пловдив. Мъчно ми е за детето, но нямаше какво да направя, каза през сълзи майката. Тя добави, че никъде не я искат. При бащата на момиченцето повече не можела да живее, баба й също не я искала.

„Бях отчаяна. Винаги съм мислела за детето, но нямаше къде да отида. Ако ме подкрепяха, нямаше да се стигне дотук. Никой не ме подкрепя”, призна младата майка. Тя каза още, че с бащата на детето нямат брак, а майка му и брат му постоянно го карали да я изгони.

33-годишната жена има още две по-големи деца, за които се грижи баба й, с финансовата подкрепа на майка й и на бащите. Бабата обаче бе категорична, че не може да отглежда повече „деца без бащи”. Свекървата на Лидия, в чийто дом жената живеела доскоро с малката Владислава и нейния баща, също не приемала снаха си и внучката си.

„В онази къща постоянно имаше скандали и побоища. Свекърва ми и девер ми постоянно настояваха мъжа ми да ме изгони, заедно с детето”, разказа Лидия.

Преди да се настани във въпросния дом, семейството живяло на квартира, но мъжът останал без работа и не можели да си позволяват да покриват разходите си. Лидия разкри още, че бащата на Владислава все още дори не я припознал. 

Майката отрича първоначално появилата се информация, че и друг път е изоставяла дъщеря си. „Когато Влади беше на един месец, свекърва ми я завела при социалните и казала, че никой от семейството не иска да се грижи за нея. През това време аз бях отишла да видя другите си две деца”, казва Делева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар