Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Социалните помагат на майката с изоставеното бебе

Социалните помагат на майката с изоставеното бебе

Бях депресирана, няма да си оставя детето, ще си го гледам, казва Лилия Делева

Социалните служби в Пловдив ще помогнат на майката, която изостави 11 месечната Владислава, да си намери работа, за да може да се стабилизира и да се грижи за децата си. Десетки хора от Града на тепетата са звънели вчера в дирекция "Социално подпомагане", като са предлагали да се грижат за малкото момиченце. Това съобщи шефът на службата Надя Танева. Съдбата на бебето разтърси цяла България. В момента момиченцето е в приемно семейство.

33-годишната Лилия Делева е категорична, че ще се бори да си върне детенцето и не се е отказала от него. Лилия твърди, че във фаталния ден, когато изоставила бебето, била силно депресирана и объркана. Сутринта била изгонена заедно с бебето от къщата на свекървата си в село Житница.

Жената сподели, че е била системно пребивана и тормозена от мъжа, с когото живее на съпружески начала.

В момента Лилия не разполага със средства и подслон, където да се грижи за своята 11-месечна дъщеричка. Баба Цона, която отглежда другите  две деца на Лилия, е категорична, че няма да допусне бебето в дома си, тъй като така ще обрече на мизерен живот другите си две внучета. И двете по-големи деца на Лилия са добри ученици, баткото е приет наскоро в Художествената гимназия.

"Детето е гледано добре. Майката може да вижда дъщеричката си. Не трябва да се прекъсва емоционалната връзка между тях“, казват от дирекция "Социално подпомагане".

Докато обаче Делева не се стабилизира, Владислава ще остане в приемното семейство", коментира Танева. От БЧК ще предложат храни за двете по-големи деца на Лилия в село Долна махала. Там момченцата се отглеждат от баба си.

Свързани статии (по етикет)

1 Response Found

Оставете коментар

baner

 FB banner