Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
ВСС ще проверява магистратите с пари в КТБ

ВСС ще проверява магистратите с пари в КТБ

Етичната комисия се самосезирала по публикации в медиите

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет се е самосезирала за стотиците хиляди левове на магистрати в КТБ, чиито имена се появиха в изнесения преди два дни списък на синдиците на банката. Това съобщи членът на съдебното правителство Соня Найденова в почивката по време на заседанието му.Тя обаче не можа да уточни какво точно ще разследва комисията - произхода на огромните суми или декларирането им.

Шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров смята, че внушенията, че магистратите в списъците на синдиците са прекалено много, не са верни и са политически. Тодоров допълни, че за тези пари и магистрати е образувана преписка и разследване ще се води.

Тодоров допълни още, че ще изискват от синдицине повторно списъците с имената на магистратите, тъй като имали известни съмнения за истиността на вече обнародваните, а освен това вече са били засечени разминавания.

Соня Найденова обяви и екшън планът, който ВСС е гласувал по препоръките на доклада на Еврлопейската комисия. От изявлението й стана ясно, че се очаква анализ на различни процедури, извършвани в Софийски градски съд, въз основа на които ще се въведат и нови правила за работа. Ще се въведат и нови критерии за подбора на кадри.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner