Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Кунева предлага глоби за родителите побойници

Кунева предлага глоби за родителите побойници

Тя смята, че административните глоби ще работят повече, защото криминализирането бил процес, който не се знаело кога ще свърши

Административни глоби при агресия на родители срещу учители предлага Министерство на образованието. Просветната министърка Меглена Кунева смята, цитирана от БНР, че глобите ще бъдат по-добра мярка от криминализирането на подобни случаи.

Припомняме, че имаше пореден случай на родителска агресия в училище. Майка на петокласник от Разград обиждала и удряла преподавателка, защото взела скъпата хилка за тенис на сина й. Преди това пък ученикът опитвал да уцели учителката. Стана ясно, че майката я грозят 3 години затвор.

Кунева обясни, че трябва да се направи много внимателен анализ – къде, защо и как се случва агресията. Трябвало да се установи дали не може агресията да се преодолее с нещо по-малко от правна гледна точка. Тя смята, че административните глоби ще работят повече, защото криминализирането бил процес, който не се знаело кога ще свърши.

Имало отделени средства за камери, за огради, за охрана и други. Парите не били малко съобразно бюджета на просветното министерство. Кунева увери, че от техническа гледна точка ще бъде направено всичко възможно.

Министърката участва в открит урок на ученици от XII клас в Националната търговско-банкова гимназия в София заедно с председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Тя призова учениците да следят за потребителските си права, особено в интернет и социалните мрежи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner