Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Фандъкова: Започваме големи ремонти по кварталите

Фандъкова: Започваме големи ремонти по кварталите

Продължават реконструкцията на бул. „Витоша” до Южния парк

Заради строителството на метрото и проблемите с трафика в центъра на София ще работим в по-крайните квартали с цялостните реконструкции и ремонти. Това обяви в студиото на „Тази сутрин” по bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова. Плановете са за основен ремонт на 70 малки улици - първо в „Овча купел”, „Орландовци” и „Надежда”.

Сред по-големите проекти, с които общината се е ангажирала, е продължаването на реконструкцията на бул. „Витоша” до Южния парк, подмяна на релсите по ул. „Козлодуй” и ремонти на бул. „Монтевидео” (с разширение при НБУ) и бул. „Владимир Вазов” (с акцент върху мостовите съоръжения). Ще се работи и по пробива на ул. „Обиколна” в „Дружба”.

Фандъкова посочи, че предстои обсъждане на предложената цена от 1,60 лв. за билетче в София. „Цената е такава, каквото е изчислението, Столичният общински съвет ще вземе политическо решение – цената винаги се плаща от някого: или с цената на билета, или с данъците, които плащат столичани”, подчерта кметът. По думите й целта е да се стимулират хората да ползват абонаментни карти, с които цената на пътуването пада до под 50 стoтинки.

Фандъкова обяви, че Центърът за градска мобилност предвижда средства за довършване на подземния паркинг на бул. „Драган Цанков”.

В отговор на зрителски въпрос за незаконните катуни в столицата, кметът заяви, че вече много внимателно се следи да не се появяват нови подобни постройки. „Районните кметове не допускат нови регистрации в тези райони”, подчерта Фандъкова, като обясни, че ако обитателите са регистрирани, трябва да им бъде предоставено ново жилище.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner