Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Алексей Петров за обезщетението от Страсбург: Не става дума само за пари

Алексей Петров за обезщетението от Страсбург: Не става дума само за пари

Бизнесменът не отговори на въпроса ще поиска ли извинение от Цветан Цветанов за задържането му в акцията "Октопод"

Дарявал съм много пари, така че не става дума само за тях, заяви Алексей Петров на влизане в заседанието по делото "Октопод" по повод обезщетението от 9000 евро, които получи. Той не отговори на въпроса ще поиска ли извинение от Цветан Цветанов за задържането му в акцията "Октопод" преди 6 години.

Преди седмица Алексей Петров, Антон Петров – Хамстера и братята Йордан и Пламен Стоянови – Дамбовците осъдиха в Страсбург държавата за над 100 хиляди евро обезщетение за задържането им. 

Акцията по задържането на четиримата беше под ръководството на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. Задържането им бе заснето и разпространено от пресцентъра на МВР. Според полицейски източници обаче целта на спецоперацията е била да изглежда респектиращо пред камерите, което е наложило повтаряне на някои от кадрите.

Съдът в Страсбург постанови обезщетение от 90 000 евро за братята Дамбовци и семействата им, 15 000 евро за Хамстера и 9000 евро за Алексей Петров.

"Става дума за над 100 хил. евро нематериални щети, а когато дойде времето за материални щети, тогава не зная какво ще стане", коментира още Петров. Той обясни, че не става думи за парите и че е дарявал много повече в миналото.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар