Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Митьо Очите е откаран в болница в Истанбул

Митьо Очите е откаран в болница в Истанбул

Състоянието му се е влошило, спешно е закаран в Турция с бронирана кола

Снощи състоянието на Димитър Желязков-Очите се влошило. Днес стана ясно, че са взети спешни мерки за спасяването му и дори е бил транспортиран в болница в Истанбул, съобщи Флагман.бг. В събота срещу неделя, както и вчера около обяд, на два пъти е пристигала линейка на Спешна помощ поради влошаващото се състояние на боса. Той обаче е отказал да бъде настанен в бургаска клиника.

Около 15 часа сърцето му започнало да влиза в нормален ритъм и той поискал да хапне нещо – отказвал да поеме храна от балнесанаториума и помолил телохранителят си да отскочи до близко бистро, където правели сандвичи с много мек хляб.

Когато човекът се върнал със сандвича и му го поднесъл Митьо отхапал няколко хапки само хляб и успял да промълви, че след малко ще се изнесе от България, но не желае никой да знае къде отива. Бил много тъжен.

Източник на Флагман.бг съобщи, че около 18 часа пред балнеосанаториума в Поморие са спрели два джипа от които слезли най-верните приятели на Митьо Очите. 

Откакто Желязков е настанен в Поморие той е допускал до себе си единствено Антигона. Не искал да го вижда никой друг толкова отслабнал и безпомощен. Събирането на най-близките му хора в стаята продължило около 20-ина минути, след което всички с изключение на Желязков, Антигона и гардът му слезли в лобито на хотела.

Точно в 20:00 часа пристигнала лимузина Мерцедес, Очите бил свален с инвалидна количка и поставен в полулегнало положение в автомобила. Така кортежът поел към границата. След 50-ина минути са пресекли са ГКПП Малко Търново. Около 1 часа след полунощ Очите е бил настанен в клиника в Истанбул. Охраната в тази болница била желязна, предаде източникът.

„Надяваме се да го върнат жив и здрав, за да продължи рехабилитацията си в Поморие, стаята му е непокътната – с всичкия багаж, същото е и състоянието на съседната по-малка стая, определена за телохранителя му“, казва източникът на бургаската медиа. 

Свързани статии (по етикет)

1 Response Found

Оставете коментар

baner

 FB banner