Петък, 21 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 21 Февруари 2020

По 70 на ден борят вируси и пазят гласни струни в стая със сол

По 70 на ден борят вируси и пазят гласни струни в стая със сол

Суетни дами спят сред 3 тона сол в обедната почивка за красота и тонус

По нов начин за предпазване от вируси и грип луднаха столичани и жители на Русе и Бургас. Благодарение на новите технологии, днес е възможно създаването на помещения, които наподобяват природни условия в градска среда и позволяват да се  „поправи“ здравето, да се направи профилактика срещу сезонните вирусни инфекции, да се стабилизира имунната система, да се подмлади кожата и да се забави стареенето.

Това са солните стаи или халокамери (халос от гр. – сол), а процедурите в тези стаи се наричат халотерапия. 

"Стените в тези стаи и подът са покрити с 3 тона висококачествена сол,  а специален уред - халогенератор, превръща каменна сол в много фина прах, която се впръсква във въздуха и вдишването й помага при заболявания на дихателните пътища, кожни проблеми и повишава имунната система“, разказа пред Nbox Сузи Янкова, управител на солна стая в София, която съществува от месец. В подобна стая процедурата трае около 40 митуни. В нея  може да се чете на мека светлина и успокояваща музика, да се гледат релаксиращи клипчета.

Еднократната терапия за деца пък е 20 минути и се прави в специална детска стая, като на разположение на малчуганите са играчки и естествен пясъчник от сол за игра.

Солната стая подсилва имунната система и дори да пипнете някакъв вирус или грип се възстановявате много по-бързо, уверяват познавачи. Препоръчително е 2 пъти в годината да се прави по един курс от 10 процедури. Обикновено те са през есента преди зимата с настинките и грипа и пролетта - преди алергиите.

Популярността на тази терапия нараства все повече.

„По 70 човека на ден преминават през отворената само преди месец такава стая в столицата. Много от тях са деца, хора с дихателни проблеми или кожни заболявания. Има и дами, които прекарват обедната си почивка подремвайки в солната стая, за да поддържат кожата си здрава и млада. Клиенти на солната стая са и певци, и духови музиканти, които престояват 40 минути сред солта, за да поддържат гласните си струни“, разказва Янкова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner