Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Лекари от две болници спасиха майка и бебе

Лекари от две болници спасиха майка и бебе

Жената е получила сплитане на червата

Благодарение на добрата координация между лекарите на столичната болница „Майчин дом” и „Александровска”, бяха спасени 21-годишна родилка и нейното бебе.

Майката, чийто термин е бил 10 август, постъпва в Университетската АГ болница „Майчин дом” с оплаквания за остри болки в корема.

След неколкократни консултации със специалисти от хирургичните клиники на Александровска болница се установява, че състоянието й бързо се влошава и докторите вземат решение за спешна оперативна интервенция.

През нощта в Родилна зала на „Майчин дом” смесен екип от двете лечебни заведения - Д-р Светослав Савов, д-р Мъсева и д-р Попадиин, извършват първо секцио за спасяване на бебето, а след това и чревна резекция. Ражда се момченце 2400 гр, 44 см. в добро общо състояние.

В хода на последвалата операция се установява оплитане на тънкочревната бримка, която е била пред спукване. Налага се отстраняване на увредения участък от червото. След операцията майката се чувства добре и няколко дена след нея заедно с първородния си син са изписани.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner