Сряда, 19 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 19 Февруари 2020

Вяра Анкова се сбогува с БНТ

Вяра Анкова се сбогува с БНТ

Днес Константин Каменаров подписа договора си за управление на държавната телевизия

Вяра Анкова се появи за последно в нюзрума на БНТ вчера. Бившата вече генерална директорка се раздели с новинарите, като не скри колко й я натъжава този факт. За изпроводят Анкова получи от колегите си цветя, колие и икона на Вяра, Надежда и Любов.

 Сподели, че се е старала да не показва пристрастия към новините, откъдето е тръгнала кариерата й. Но с усмивка отбеляза, че явно не е успяла съвсем.

 Константин Каменаров подписа днес договора си за управление на БНТ. Това се случи седмица, след като Съветът за електронни медии (СЕМ) го избра за генерален директор на националната телевизия.

 Според подписания контракт между СЕМ и Каменаров, журналистът и пиар специалист поема управлението на телевизията на 1 септември, петък. Управленският му договор изтича на 1 септември 2020 г., когато ще трябва да бъде проведен нов конкурс за генерален директор. По закон всеки шеф на телевизията има право на до два последователни мандата.

Макар изборът на Каменаров да бе добре посрещнат от колегията в БНТ, Каменаров успя да разтревожи част от работещите там още преди да встъпи официално в длъжност. Повод за това станаха думите му, че с удоволствие би върнал "Панорама" в събота, а защо не и в неделя. Екипът на публицистичното предаване публично изрази несъгласието си с това, обявявайки, че държи да остане на екран в петък вечер, както в последните 17 години.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner