Вторник, 20 Август 2019
Вторник, 20 Август 2019
Премиера Бойко Борисов присъства на откриване на разширение на производствен корпус на завод в Червен бряг

Премиера Бойко Борисов присъства на откриване на разширение на производствен корпус на завод в Червен бряг

Ръст на производствения капацитет с 30 на сто и на работните места с около 100

Готвим за Плевен една голяма инвестиция, но обичам, когато е готово, да го покажа. Като минат изборите в Германия, ще дойдем.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг.

Разширението е на площ от 11 хил. кв. м и е направено с инвестиции от 7 млн. евро. Предвижда се ръст на производствения капацитет с 30 на сто и на работните места с около 100.

„Първо искам да поздравя директорите, австрийската компания, строителите, кмета за това, че на неговата територия се развива такъв голям завод. Близо 50 млн. лв. е инвестицията. След като те имат един завод в Ямболско, много са доволни от България, от работата на хората, сме ги упътвали насам и за радост вече е факт – не първа копка, а готов завод. В тази фирма работят около 100 човека в България. Да се надяваме, че това е и пътят за повишаване на доходите. С работа се повишават доходите“, коментира Борисов.

По думите му стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион.

„По автомагистрала „Хемус“ по 6 камиона на ден с готова продукция се изнася само от тук. Много ми се искаше да дойда да видя военния завод „Бета“-Червен бряг защо той е разрушен на времето. Сега ще се налага да купуваме от чужбина скъпи верижни машини за армията, вместо да си ги произвеждаме тук. Поне се уплътнява сега бившият завод с новите халета, с новите инвестиции, така че за Червен бряг да има работни места“, допълни премиерът.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар