Петък, 13 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 13 Декември 2019
Няма замърсено с фипронил пилешко месо у нас

Няма замърсено с фипронил пилешко месо у нас

Няма замърсено с фипронил пилешко месо на българския пазар, съобщава Българска агенция по безопасност на храните.

С цел гарантиране на безопасността на храните, предлагани на пазара и във връзка със засиления официален контрол по отношение на разпространението на продукти, замърсени с фипронил, Българската агенция по безопасност на храните извърши лабораторно изпитване на птиче месо, пише в съобщение на пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите. 

Проби за анализ са били взети от четирите най-големи производители на птиче месо в страната. Изследвано е било както месо от пилета бройлерно производство, така и месо от кокошки носачки. 

Пробите са били изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория и резултатите са показали, че в нито една от четирите проби не е открито съдържание на фипронил в месото.

Българската агенция по безопасност на храните продължава и засиленият мониторинг над яйца и яйчни продукти, както произведени у нас, така и търгувани в рамките на свободния европейски пазар, съобщава БАБХ. 

От началото на октомври до края на 2017-та година от всички ферми и пакетиращи центрове ежемесечно ще бъдат вземани проби за лабораторен анализ, както за целите на самоконтрола, така и за целите на официалния контрол.

БАБХ извършва и засилен контрол в животновъдните обекти по отношение използваните препарати за дезинсекция на птиците и правилната им употреба, пише още в съобщението.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner