Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Пенсионерите поискаха жизнен минимум и бързо преизчисляване на пенсиите

Пенсионерите поискаха жизнен минимум и бързо преизчисляване на пенсиите

Ако исканията им не бъдат изпълнени, те ще организират протести в цялата страна. За 19 октомври пред Народното събрание е насрочен национален митинг.

В навечерието на Деня на възрастните хора - 1 октомври, българските пенсионери поискаха незабавно преизчисляване на пенсиите и бързо приемане на Закон за възрастните хора, който вече е внесен в парламента.

"Ние имаме право на пенсии, покриващи жизнения минимум, здравни грижи в съответствие с възрастта, клубни помещения за социални контакти, почитане на професионалната компетентност на възрастните хора. Всичко това ще защити правото ни на достоен живот с всички законови средства", заяви Валентина Николова, председател на най-големия у нас "Съюз на пенсионерите 2004“, цитирана от БНР.

Ако исканията им не бъдат изпълнени, пенсионерите ще организират протести в цялата страна. За 19 октомври пред Народното събрание е насрочен национален митинг. Пенсионерите заплашиха, че ако не получат увеличение на пенсиите чрез преизчисляване на стаж и възраст, ще протестират и по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner