Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Оградата по границата ни с Турция не е направена съгласно указанията ,дадени на МВР

Оградата по границата ни с Турция не е направена съгласно указанията ,дадени на МВР

Кабинетът прикрива истинското положение на границата

Оградата по границата ни с Турция не е направена съгласно указанията ,дадени на МВР, затова тя се преминава изключително лесно.

Това каза в студиото на Нова телевизия Елена Йончева. Тя бе категорична ,че с налагането на цензура върху снимането, посещенията и задаването на въпроси за оградата се цели да не се говори по темата и не се съгласи с мотивите на Министерски съвет за приемане на постановление за обявяването на съоръжението за стратегически обект.

"Надявам се ,че ще има политическа воля да се разбере точно какво става на границата.. Службите добре знаят откъде се преминава, могат да направят разследване, но сега ,с това постановление изнасянето на информация на практика се забранява, прикрива се истинското положение на границата", посочи депутатката.

Йончева цитира документи на ЕС и САЩ, в които се коментира корупцията в България и замесването на висши правителствени служители в корупционни действия. Тя посочи, че преминаването на мигранти през границата не е преустановено, а залавянето на отделни групи става единствено по случайност, но за това не се говори.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар