Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Симеонов нападна пилотите: Поведението им граничи с национална измяна, трябваше да има уволнения

Симеонов нападна пилотите: Поведението им граничи с национална измяна, трябваше да има уволнения

Вицепремиерът Валери Симеонов нападна остро пилотите от авиобаза „Граф Игнатиево" заради отказа им да изпълняват тренировъчни полети в последните два дни, тъй като не се чувстват сигурни в лошите метеорологични условия и с техниката, с която разполагат.

Така той зае коренно различна позиция от колегата му вицепремиер, министър на отбраната и съпартиец Красимир Каракачанов, който категорично обяви, че бунт в „Граф Игнатиево" не е имало и са отказани само тренировъчни полети, но всички останали, които са били на дежурство са изпълнявали задълженията и задачите си. Симеонов не се съгласи и със становището на Военната прокуратура, която също не намери нередности в ситуацията.

„Моето виждане за ситуацията в авиобаза "Граф Игнатиево" малко се разминава от официалната версия. Там трябваше да има уволнени хора. Аз съм от семейство на военни и не мога да си помисля, че може да се откаже изпълнение на задача. За мен поведението на летците граничи с национална измяна", обяви Валери Симеонов от Пловди, цитиран от „24 часа".

Той добави, че не споделя и заключението на прокуратурата, че няма данни за извършено престъпление.
В града на тепетата вицепремиерът бе за старта на ремонт на полицейска приемна в „Шекер махала", която не е функционирала пет години. След реконструкция за 35 хил. лева приемната отново ще бъде отворена.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар