Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Владо Плацентата остава на свобода срещу парична гаранция от 500 лв.

Владо Плацентата остава на свобода срещу парична гаранция от 500 лв.

На 1 юли Владимир Стоянов преби акушерка, минути след като стана баща в столичната болница "Шейново"

Софийски градски съд наложи на Владимир Стоянов, станал известен като Владо Плацентата, мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв., съобщава news.bg.

Той е обвинен в притежание на огнестрелно оръжие. Съдът не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка задържане под стража. Според съда държавното обвинение се е активизирало да иска най-тежката мярка заради медийния интерес към обвиняемия и се осъществявал произвол.

Според съдебния състав Владимир Стоянов няма опасност да се укрие и да извърши престъпление. Плацентата се яви в съда с противогрипна маска на лицето и шапка, почти закриваща очите му.

"Нищо не съм направил. Щом съм на свобода, значи съм невинен", заяви на излизане той.

Стоянов изрази недоволство, че се заснема от журналистите, скара им се и поиска да се спазват правата му по Конституцията и да не бъде сниман, когато не желае.

Паричната гаранция трябва да се внесе до две седмици.

Припомняме, на 1 юли Владимир Стоянов преби акушерка, минути след като стана баща в столичната болница "Шейново". Той не се поинтересувал от състоянието на съпругата и на детето си, а агресивно настоявал да вземе плацентата на новороденото си бебе. След отказ Стоянов започнал да бие д-р Албена Гагова.

Побоят над д-р Гагова стана повод за множество протести на лекари, пациенти и организации, които се обявиха твърдо против агресията срещу медиците.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар