Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Собствениците на месокомбината във Велико Търново нямат съмнения за умишлен палеж

Собствениците на месокомбината във Велико Търново нямат съмнения за умишлен палеж

Собствениците на великотърновския месокомбинат, в който избухна пожар, нямат съмнения той да е умишлен и са убедени, че става дума за късо съединение

Това каза пред bTV синът на собственика Слави Минев.

Той отхвърли и версията сами да са предизвикали пожара. „Няма такова нещо, в пиков момент и при предстоящи празници, смешно е да се коментира", категоричен беше Слави Минев.

Огънят е тръгнал от корпус за разфасоване. По първоначални данни е станало късо съединение в помещение за спомагателни материали. Изгорели са пластмасови каси и тарелки.

Пожарът е избухнал в извънработно време, когато в сградата не е имало служители.

Производствените помещения на фирмата са непокътнати, тъй като са в съвсем друг корпус и са били далеч от пожара. Електроподаването е възстановено и в момента тече нормален работен процес, увери Минев.
Щетите са за няколко милиона лева, но не пречат на функционирането на цялото предприятие, допълни той.

Застрахован е сградният фонд на предприятието, имуществото - пластмасови каси и тарелки, няма кой да ги застрахова, каза синът на собственика.

В предприятието работят около 130 работници. Служителите, чието работно място в момента е унищожено, ще бъдат пренасочени към други сектори на производството.

Около 6 месеца ще ни трябват, за да се възстановим след пожара. Най-вероятно старият корпус ще бъде премахнат и на негово място ще построим нови работни помещения, заяви още Слави Минев.

Разследването все още е на начален етап. Проверките тепърва предстоят.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар