Събота, 16 Ноември 2019
Събота, 16 Ноември 2019
Затварят ключово кръстовище в центъра на София

Затварят ключово кръстовище в центъра на София

Кръстовището между ул. "Георги Раковски" и бул. "Александър Дондуков" в София ще бъде затворено за автомобили заради асфалтиране

Това ще се случи от полунощ тази вечер и ще продължи до 4.30 часа в понеделник, предаде Нова телевизия. 

От фирмата-изпълнител са категорични, че за това време ще могат да се справят с поставянето на асфалта от бул. "Васил Левски" до ул. "Георги Раковски". 

Очаква се пълното отваряне на бул. "Дондуков" да се случи на 20 ноември, но строителите съобщиха, че ако няма сериозни валежи, ще са готови с платното, трамвайното трасе и тротоарите пет дни по-рано. 

"До понеделник сутринта ще бъде направено кръстовището на "Дондуков" и "Раковски", трябва да се постави износващият пласт асфалт и да се довършат тротоарите. До 15 ноември работата ще е приключила качествено и в срок", обясни изпълнителният директор на "Трейс София" Бисер Иванов, цитиран от "Медиапул".

Реконструкцията на "Дондуков" в отсечката от ул.“Раковски“ до бул. „Васил Левски“ започна на 15 септември, но се проточи повече от очакваното от общината. 
В следващите 5 години евентуалните проблеми по булеварда ще се отстраняват за сметка на изпълнителя, тъй като обектът ще е в гаранция. След това общината трябва да поеме разходите. 

Паветата по част от "Дондуков" бяха запазени по настояване на Министерството на културата, тъй като паважът е част от културното наследство в столицата. Оказа се, че това важи само за участъка от булеварда между Министерския съвет и ул. "Раковски". Останалата част - до ул. "Кракра", е изцяло преасфалтирана. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар