Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Социалното министерство планира ръст на всички пенсии през 2018-а

Социалното министерство планира ръст на всички пенсии през 2018-а

Ръст на пенсиите за всички пенсионери през 2018 планира Министерство на труда и социалната политика

От ведомството са доволни, че и тази година има пари за коледни добавки за възрастните хора. За коледни бонуси кабинетът отпусна 50 милиона лева.

"Мисля, че възрастните хора наистина заслужават да получат тези добавки, защото през годините те бяха пренебрегвани", обяви пред News.bg заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

"Смятам, че тези 40 лева, които ще получат като коледна добавка е една добра новина", допълни тя.

Според нея кабинетът се справя засега много добре, защото всеки лев, който се спестява, се насочва точно към хората, които имат нужда и подкрепа.

"Патриотите ще се борят за ръст на доходите на пенсионерите. Засега обаче ръстът се движи спрямо финансовите възможности на държавата. През следващата година от юли ще бъдат увеличени и пенсиите с 3,6%", съобщи Султанка Петрова.

"Това увеличение е за всички пенсии. Мисля, че пътят, по който вървим, е правилен", убедена е тя.

Дай Боже да има повече приходи в хазната и догодина да увеличим още повече пенсиите, надява се заместник-социалният министър.

Свързани статии (по етикет)

  • 60 390 души са поискали да си сменят пенсионния фонд през третото тримесечие

    През третото тримесечие на 2019 г. в пенсионноосигурителните дружества са подадени общо 60 390 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средства от един пенсионен фонд в друг, съобщиха от Комисията за финансов надзор и Dariknews

  • Възрастните хора в Русе искат преизчисляване на пенсиите

    Преизчисляване на пенсиите, искат в декларация възрастните хора в Русе. Те настояват и месечна добавка към минималната пенсия до достигане на размера на официалната линия на бедност

  • Таен коалиционен съвет отсвири пенсиите

    Научаваме от медиите, че на територията на НС се е състоял частичен коалиционен съвет между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Към народните представители от АТАКА никой не е отправил покана за присъствие. Според информационни източници на срещата е била засегната и темата за размера на минималната пенсия.

Оставете коментар