Сряда, 21 Август 2019
Сряда, 21 Август 2019
Социалното министерство планира ръст на всички пенсии през 2018-а

Социалното министерство планира ръст на всички пенсии през 2018-а

Ръст на пенсиите за всички пенсионери през 2018 планира Министерство на труда и социалната политика

От ведомството са доволни, че и тази година има пари за коледни добавки за възрастните хора. За коледни бонуси кабинетът отпусна 50 милиона лева.

"Мисля, че възрастните хора наистина заслужават да получат тези добавки, защото през годините те бяха пренебрегвани", обяви пред News.bg заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

"Смятам, че тези 40 лева, които ще получат като коледна добавка е една добра новина", допълни тя.

Според нея кабинетът се справя засега много добре, защото всеки лев, който се спестява, се насочва точно към хората, които имат нужда и подкрепа.

"Патриотите ще се борят за ръст на доходите на пенсионерите. Засега обаче ръстът се движи спрямо финансовите възможности на държавата. През следващата година от юли ще бъдат увеличени и пенсиите с 3,6%", съобщи Султанка Петрова.

"Това увеличение е за всички пенсии. Мисля, че пътят, по който вървим, е правилен", убедена е тя.

Дай Боже да има повече приходи в хазната и догодина да увеличим още повече пенсиите, надява се заместник-социалният министър.

Свързани статии (по етикет)

  • БВП нараства с 3.3% през Q2

    През второто тримесечие на 2019 г. брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 3.3 на сто спрямо съответното тримесечие на предходната година и с 0.6 на сто спрямо първото тримесечие на 2019 г. според сезонни данни. Това показват експресни оценки на Националния статистически институт (НСИ).

  • Средният осигурителен доход за страната за месец юни 2019 г. е 968,71 лв.

    Той служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии

  • Huawei с 23% ръст на продажбите, въпреки US санкциите

    Китайският технологичен гигант Хуавей (Huawei) обяви, че продажбите му в света са нараснали с двуцифрено число през първото полугодие, въпреки че бе поставен в черния списък на САЩ с компании, застрашаващи сигурността, предаде Асошиейтед прес.

Оставете коментар