Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
МВР: Набелязаните от Пътна полиция мерки дават резултати

МВР: Набелязаните от Пътна полиция мерки дават резултати

Главният секретар на МВР и директорът на ГДНП свикаха национално съвещание по проблемите на пътната безопасност

Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът на Главната дирекция „Национална полиция" гл.комисар Христо Терзийски свикаха национално съвещание по проблемите на пътната безопасност. На него присъстваха директорите на ОДМВР, началниците на Пътна и Охранителна полиция от цялата страна. Гости на съвещанието бяха председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" Красимир Сребров.

Началникът на отдел „Пътна полиция" в ГДНП комисар Бойко Рановски представи анализ за състоянието на пътнотранспортната обстановка. Бе направен изводът, че набелязаните и влезли в сила в началото на годината мерки дават положителен резултат, но все още предстои много работа, за да може това да се превърне в тенденция. В тази връзка бяха обсъдени и последните тежки пътни инциденти, станали на територията на страната. Отново бе обърнато внимание на взаимодействието с местната власт и институциите. В рамките на съвещанието беше отделено специално внимание и на готовността на полицията за настъпващата зима.

Между МВР и АПИ има добър синхрон, посочи председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов. Той припомни, че по време на кризи работи междуведомствен щаб, а на място областните дирекции на Пътно управление поддържат връзка със съответните областни дирекции на МВР. Инж. Атанасов подчерта, че приоритет всяка зима са магистралите и първокласните пътища и заяви, че при всеки своевременно подаден от полицията сигнал за възникнал проблем на пътя ще се реагира незабавно. Красимир Сребров подчерта, че синхронът между МВР и ръководената от него структура е важен, за да се защитят интересите на гражданите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар