Събота, 19 Януари 2019
Събота, 19 Януари 2019

Рашков не е политизирал нищо в изказването си за СРС-тата, заяви Таско Ерменков

Рашков не е политизирал нищо в изказването си за СРС-тата, заяви Таско Ерменков

Бойко Рашков не е политизирал нито един момент от изказването си за СРС-тата, той говори с мнозинството от българския народ

    Таско Ерменков, БСП: За това, за което днес ни алармира Бойко Рашков, не е, за да се противопоставя, а за да се подобрят нещата в областта на "подслушването", за да няма нерегламентирано пдслушване. Той не е казвал масови подслушвания, той казва, че от всички подслушвания, 10 % са свързани с журналисти. Числото, което приложи за подслушване, беше 4000.

 

При темата корупция, която най-много вълнува обществото, почти няма изисквания за използване на СРС-та за разкриване на такива корупционни практики. Няма такива разработки по отношение на тероризма, това са два основни проблема, които засягат живота на всеки един, коментира oще Ерменков.

 

    Таско Ерменков, БСП: Много смущаващо в изявлението на Бойко Рашков е, че Бюрото в момента не е в състояние да даде достоверен отговор на въпрос на гражданин дали той е бил подлаган на СРС-та, или не е. Това означава, че тези, които трябва да информират Бюрото дали са използвани специални разузанавателни средства, не го информират. Основният проблем е да се види колко сигнала са разкрити за нерегламентирано подслушване и какво е направено и отговорът беше стотици. Бойко Рашков ако прави нещо в полза на опозицията, то това е грижата на независимия орган, който е призван да защитава правата на гражданите да не бъдат нарушавани и за въвеждане на нови правила, които биха могли тази защита да я увеличат. Когато той показва грешките на прокуратурата, на ДАНС, на ДАТО, аз бих повярвал, че са искрени в отговорите си, ако бяха казали - да, имаме пропуск, те казаха, че са идеално чисти, шефът на звеното е този, който е грешният.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар