Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

12 000 лева пенсия за единия от братя Аргирови

12 000 лева пенсия за единия от братя Аргирови

Нечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лева, ще получава единият от братята  Аргирови – Светослав

Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където той работи и живее от години. Брат Аргиров е стигнал години за пенсия и ще се радва на такава, за каквато колегите му в България могат само да мечтаят. Заради изгорелите архиви на „Концертна дирекция“ родните музиканти взимат мизерни суми. В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган. През уикенда забива по клубовете с рок банда и така налива с още средства семейния бюджет.

„В Норвегия хонорарите са космически, в сравнение с тези в  България, тъй като скандинавката държава е една от най-богатите в Европа, а стандартът е изключително висок. Пенсията ме държи тук, и разбира се при всяка възможност се връщам, за да се кача на сцената с брат ми“, казва Светослав. Съпругата му е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят охолно и не се лишават от нищо. Имат огромна къща с 2 декара двор.

Светослв живее в Норвегия от 1996 година. Заминава в началото на демокрацията, когато двамата с брат му решават да прекратят кариерата си, пише „България днес“.

Благовест Аргиров споделя,  че търсят нов дом за Светослв в България, който има намерение да се установи у нас и да продаде имота си в Норвегия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар