Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

СРС шефът: Никой не ми е размахвал пръст досега

СРС шефът: Никой не ми е размахвал пръст досега

„Председателят на правната комисия да ми размахва пръст в парламента, това не си е позволявал никой председател на тази комисия“

Това каза председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Бойко Рашков на съвместно заседание на парламентарните комисии за контрол над службите за сигурност и по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде Фокус.

Имаме много констатации за нарушаване на човешките права в нашата страна, заяви Рашков.
 
„Това подлежи на доказване много лесно“, посочи той. „Тогава, когато със СРС в грубо нарушение на закон са ограничавани основни човешки права, можем да квалифицираме поведението на институциите като грубо законово нарушение“, коментира Бойко Рашков. „Главният прокурор каза, че парламентът е място за политика, което е така. Да се обвини един гост в това, че политиканства, когато всъщност едва ли не изтъква факти и констатации, това е или неразбиране на материята или нежелание да се разбере за какво става дума“, посочи председателят на Бюрото. „Не съм имал политически амбиции с този Доклад за дейността на Бюрото през 2016 година, ако щете за следващ мандат“, изтъкна Бойко Рашков.

„Председателят на правната комисия да ми размахва пръст в парламента, това не си е позволявал никой председател на тази комисия“, коментира той.

„Имаме 3 отказа на ДАНС да ни осигури възможност да се запознаем със стартовата информация за използване на СРС“, уточни Бойко Рашков. „В писма сме кореспондирали с председателя на ДАНС, което беше абсолютно безполезно. Писахме за съдействие и до главния прокурор“, поясни той. „Изпратиха ни становище, че не можем да се запознаем с материалите, което е неприемливо. Членовете на Бюрото са избрани, за да проверяват“, заяви председателят на Бюрото. „Тези случаи останаха недовършени. До момента нямаме обратна информация какво се прави и прави ли се въобще нещо по тях“, каза още той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар