Петък, 13 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 13 Декември 2019
Днес и утре КАТ насочва усилията си към трафика, след това почва проверки за алкохол и наркотици

Днес и утре КАТ насочва усилията си към трафика, след това почва проверки за алкохол и наркотици

Създадена е организация, за да се облекчи максимално очакваният голям трафик заради поредицата от почивни дни, обобщи началникът на отдел „Пътна полиция" в Главната дирекция „Национална полиция" комисар Бойко Рановски, съобщават от пресцентъра на МВР

Той уточни, че по график движението на товарните автомобили ще бъде ограничено по основните шосета и магистралите след 16:00 часа в последния работен ден, и от 14.00 часа в последния почивен ден. Има готовност при засилен трафик, тази мярка да бъде въведена и в по-ранен час.

„Мерките днес и утре, ще бъдат основно насочени към това да се подпомага трафикът и не толкова да се контролират водачите, но ако има агресивни шофьори и такива, които не се съобразяват, ще се взема отношение от екипите на място. През останалите дни, обаче, ще има специализирани полицейски операции за употреба на алкохол и наркотични вещества. Техническите средства за контрол на скоростта ще бъдат максимално натоварени и разпределени по цялата пътна мрежа, така че всеки, който си позволява да нарушава правилата, ще бъде санкциониран", бе категоричен комисар Рановски.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner