Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Българи в Германия искат забрана на рекламите за евтин превоз

Българи в Германия искат забрана на рекламите за евтин превоз

Сънародниците ни, които загинаха при катастрофата в Берлин, платили по 50 евро на човек, за да се качат в злополучния бус

След инцидента в Берлин, при който загинаха шестима българи и още двама бяха ранени, българските общности в Германия започнаха да отправят призиви за забрана на реклама в социалните мрежи за евтин превоз. Сънародниците ни са използвали именно такъв, като са платили по 50 евро на човек да се качат на злополучния бус, който по неофициална информация извършвал нерегламентирани превози.

В буса за Германия се качили 8 души. Двама слезли в Берлин, останалите продължили за Хамбург, градът, който бил крайната дестинация на гурбетчиите. Хора от ромската махала в Русе разказаха пред bTV, че всеки, който имал по-голям автомобил, извършвал такива превози. Таксували ги на по-ниска цена.

Причината за катастрофата край Берлин, при която загинаха шестима българи, все още не е установена. Утре се очаква германската полиция да продължи с разпита на оцелелия при инцидента шофьор на буса, с който са пътували сънародниците ни.

Днес близки на загиналите заминаха за Германия, за да приберат телата.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар