Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Румен Радев поиска усъвършенстване на работата в борбата с престъпността

Румен Радев поиска усъвършенстване на работата в борбата с престъпността

Това стана на среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и с главния секретар на министерството Младен Маринов

Държавният глава Румен Радев обърна внимание на необходимостта от усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността, за да се гарантира по-голямата сигурност на българските граждани.

Това стана след срещата му с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и с главния секретар на министерството Младен Маринов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тримата проведоха разговор в сградата на президентството. Срещата се състоя по настояване на Радев.

По време на разговора Валентин Радев и Младен Маринов са информирали президента за обстановка в страната от последните седмици, както и за хода на разследванията по тежките престъпления от изминалите дни.

В началото на годината беше извършено шесторно убийство в Нови Искър, като заподозреният за него Росен Ангелов беше открит вчера мъртъв. От МВР обявиха, че той се е самоубил. Днес сутринта в София пък беше застрелян бизнесменът Петър Христов. Той е в съвета на директорите на холдинга "Пропъртис мениджмънт груп", който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании. Холдингът е собственик на "Лактима" ЕАД, известна с производството на айрян "Балкан".

Президентът обсъди с Радев и Маринов постигнатите резултати и слабостите в оперативно-издирвателната дейност на органите на МВР, както и взаимодействието им с органите на местната власт и гражданите при издирването на лица с влязла в сила присъда.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар