Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Отпуснаха допълнителни 10 милиона лева за Софийския университет

Отпуснаха допълнителни 10 милиона лева за Софийския университет

Както беше обявено още преди дни, правителството отпуска 10 милиона лева допълнително на Софийския университет „С. Климент Охридски".

В началото на днешното правителствено заседание, което се проведе в НДК, премиерът Бойко Борисов обяви, че кабинетът ще отпусне въпросната сума.

Министърът на образованието Красимир Вълчев уточни, че 9 милиона лева отиват за поддръжка и модернизиране на материалната база на СУ, която е и историческа ценност за столицата. Според разчета 1 милион лева отиват за придобиването на дълготрайни материални и нематериални активи.

Ректорът на СУ проф. Атанас Герджиков, който присъства на началото на правителственото заседание, заяви, че е доволен от бързото и справедливо решение и благодари на премиера Борисов. Проф.Герджиков припомни, че приоритет за правителството е образованието.

„Да използваме този момент да поставим основите на магистралата на духа. България може да се превърне в държава на духовността и да се постигне по-голям икономически растеж и просперитет чрез образование,наука и култура", заяви професор Герджиков.

„Не позволявайте да се отклоните от този път", допълни той.

Бойко Борисов на свой ред припомни инвестициите в образователна инфраструктура.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар