Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

15 електромобила ще возят делегати по време на българското председателство

15 електромобила ще возят делегати по време на българското председателство

Министър Лиляна Павлова отбеляза, че електромобилите са важни за опазване на околната среда и така ще може да се промотира и тази тема

Над 10 000 души ще се възползват от електрическите автомобили, предвидени за превозване на делегати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

15-те електромобила, които са специално брандирани и са с шофьори и ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София.

На летището са изградени и три зарядни станции за електромобили. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си, докато изчакват пристигащите пътници.

С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца, колите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на Българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

Екипите по посрещане ще насочват пристигащите, а и има специални знаци, които указват посоката към метрото, електромобилите и информационното гише.

Министър Лиляна Павлова отбеляза, че електромобилите са важни за опазване на околната среда и така ще може да се промотира и тази тема, която ще се обсъжда и по време на българското председателство.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар