Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Борисов отсече: Пари за МВР - да, но срещу резултати!

Борисов отсече: Пари за МВР - да, но срещу резултати!

Правителството ще отдели 100 млн. за заплати за служителите в МВР, но срещу резултати. Това обявил премиерът Борисов на срещата със синдикатите от МВР днес.

Премиерът уточнява, че сумата е за периода от 1 януари до 31 декември 2018 г. и допълни, че при добра събираемост през настоящата година, има възможност за увеличаване на полицейските заплати с 10% от 2019 година.

„Изборите като дойдат политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати, в същото време света става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

„В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.

Той поясни и че няма нищо против протеста на служителите от МВР, като апелира средствата, които сега допълнително ще се предоставят за заплати на служителите, да не се разглеждат като стимул за прекратяването му.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар