Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

Увеличението на заплатите в МВР реално ще е между 80 и 100 лв.

Увеличението на заплатите в МВР реално ще е между 80 и 100 лв.

Кузманов уточни, че при подобряване на работата ще има още едно увеличение от 10%

Става въпрос за между 80 и 100 лева увеличение на заплатите от тези 100 милиона. Тук визирам не само полицаите, но и пожарникарите, държавните служители - въобще за всички колеги в МВР.

Това заяви Илия Кузманов, заместник-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) в ефира на bTV по повод отпуснатите 100 млн. лв. от министър-председателя Бойко Борисов за заплати на служителите в МВР.

Кузманов уточни, че при подобряване на работата ще има още едно увеличение от 10%.​

Ние вече осем години и половина демонстрираме, че МВР не е готино място за работа. Но от една добра услуга "Сигурност" имат сметка всички. Ние сме много принципни и последователни. При премиера се състоя един много сериозен разговор. Стъпката е съвсем правилна. Това не е подарък. Това е първа стъпка към слагане на дъното на кацата. Парите не са дадени безусловно. Едно от условието е ние да участваме в тяхното събиране при борбата с контрабандата и трафика, каза още Илия Кузманов.

По думите му този разговор с премиера е трябвало да се случи много отдавна. Надяваме се, че след този разговор нивото на диалога ще се подобри значително. Ние не искаме смяна на министъра, нещата опират до принципи, до желанието системата да се деполитизира. Ние считаме, че това е първа стъпка към краен резултат, който ще задоволи и гражданите, и служителите, подчерта синдикалистът.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner