Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Фандъкова обвърза ремонта на лифтовете на Витоша с правото на строеж в планината

Фандъкова обвърза ремонта на лифтовете на Витоша с правото на строеж в планината

За да се направи реконструкция на лифтовете на Витоша, трябва да се издаде разрешение за строеж, но много хора са против това. 

Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира пред БНТ темата в какво състояние са съоръженията в планината и призова всеки, който има правно решение на казуса да ѝ го изпрати, за да го рзгледа. Тя добави, че трябва да се развива зимният туризъм, като това обаче е обвързано само със строежа на спортни съоръжения.

Фандъкова добави, че още тази седмица ще има изготвен доклад за състоянието на лифтовете и дали те са за ремонт. Тя обаче подчерта, че в концесионния договор за общинското дружество "Въжени системи", сключен през 2007 г., не е записано, че съоръженията трябва да се поддържат. Според нея негативните коментари на част от общинските съветници по концесионната сделка са излишни, тъй като техните предшественици гласували положително за него, като уточни, че става въпрос за ДСБ.

"Планът за управление на Витоша трябва да бъде приет възможно най-бързо. Трябва да се узаконят пистите, които в момента се ползват за писти, а не са такива", каза още кметът на София, като допълни, че е провела разговори със собственика на лифта от Княжево до Копитото и му е предложила да се откаже от него, ако няма намерение да го пусне, за да може някой по-заинтересован да се захване с него.

Фандъкова каза още, че тази година няма да може да бъде пусната трамвайната линия между кварталите "Дружба" и "Младост". Проектът се бавел заради отчуждаването на терени по трасето. По думите ѝ в парк "Възраждане" в столицата ще се изгради закрит общински басейн с минерална вода.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар