Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Бойко Борисов имаше харизма на национален политик, но тя вече е отнета от Румен Радев

Бойко Борисов имаше харизма на национален политик, но тя вече е отнета от Румен Радев

Вижте какво каза политологът доц. Мария Пиргова 

„Президентът ще продължи да следва своята линия, която е линията на първата българска голяма национална фигура като политик. Г-н Радев се заяви като национален политик още преди изборите за президент и затова ги спечели, т.е. той ще продължи да обединява нацията и да изразява и разбира българските национални интереси. За съжаление, партиите прекалено много партизират и са далеч от изразяването на националния интерес. Те се концентрират върху партийните си битки и интереси и затова на този фон президентът Радев се откроява много силно". Това обяви Пиргова в интервю за предаването „Нещо повече".

„Донякъде Бойко Борисов имаше харизма на национален политик преди да се появи президентът Радев. В момента, тази харизма на Борисов е отнета и на терена, макар със слаби правомощия като институция е президентът Радев", добави тя.

Изненадана съм от политическото развитие на Илияна Йотова, каза още политологът: „Тя за една година успя да се превърне все повече в държавник, т.е. да заема позиция в тази вицепрезидентска роля, която не е много видима в политиката. Особено впечатление ми направи изработената съвместна позиция на президента и г-жа Йотова по Истанбулската конвенция".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар