Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Цената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за литър. Експерти прогнозират, че ще поскъпва още

Цената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за литър. Експерти прогнозират, че ще поскъпва още

Увеличението спрямо края на декември миналата година е с около 6 стотинки за литър

Цената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за литър в някои от големите търговски вериги. Увеличението спрямо края на декември миналата година е с около 6 стотинки за литър, като средната цена за страната на най-масовия бензин е 2,09 лева. Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лева за литър, пише "Монитор.

Прави впечатление обаче, че в ниския диапазон са отделни малки бензиностанции, намиращи се извън големия трафик. Докато в обратната посока най-скъп е бензинът в големите вериги бензиностанции, които правят и най-голям оборот.

Само два от по-малките търговци на този пазар си позволяват в момента цени под 2 лева на литър, показват още данните. Докато в шестте вериги бензиностанции с най-голям оборот са над 2,13 лева за литър.

Експерти прогнозират, че поскъпването на горивата ще продължи и през следващите десетина дни. Темпът няма да е голям, но със стотинка-две цените ще се вдигат. Известно понижение с една-две стотинки може да се очаква само при най-скъпите продукти, които сега струват над 2,40 лева за литър.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner