Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Повдигат 2 обвинения срещу кмета на Септември

Повдигат 2 обвинения срещу кмета на Септември

Срещу кмета на община Септември Марин Рачев ще бъдат повдигнати 2 обвинения. Това съобщи на пресконференция говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Арнаудова уточни, че първото обвинение е за умишлена безстопанственост по чл. 219, ал. 3 от Наказателния кодекс. Тя обясни, че става дума за 7 сделки, при които са сключени договори по реда на Закона за обществените поръчки от месец март 2016 г. до месец март 2017 г. Кметът Марин Рачев не е упражнил достатъчен контрол върху длъжностно лице, което е извършвало строително-монтажни работи.

Тези дейности са извършени некачествено или непълно от дружество, собственик на което е роднина на кмета.

Изписвани са средства за ремонти на улици както в град Септември, така и в село Семчиново, като са нанесени щети за около 100 хил. лева, съобщава Фокус.

Второто обвинение е за сключване на неизгодна сделка през март 2017 г., когато кметът е закупил от дружество имот, който преди това е ползвал (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хил. лева стойността на имота.

Румяна Арнаудова поясни, че утре Специализираната прокуратура ще му повдигне официално обвиненията.

Припомняме, че при акцията, за която Дир.бг съобщи рано сутринтта, полиция и прокурори блокираха общината. Кметът Рачев е задържан. Кметът е разследван за щети за 13 млн. лева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар