Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Валентин Радев оптимист за изясняване на знакови убийства

Валентин Радев оптимист за изясняване на знакови убийства

Оптимист съм, че ще стане ясно кой стои зад убийствата на Петър Христов и Иво Стаменов, заяви пред bTV министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Минаха пет месеца от отвличането на Адриан Златков, но важното е, че стигаме до някои от лицата, които са замесени в това. Чрез тях се надяваме да стигнем до всички останали. Подозираме много, отговори имаме, но въпросът е за кои има доказателства“, каза Радев.

На въпрос дали са свързани със старите групи за отвличания, министър Радев каза, че според информацията, която имат, по-скоро няма такава връзка.

Освен Златко Баретата, разпитвани са и други хора, които не са осветени до момента. Продължава досъдебното производство. Този случай е такъв, че трябва да покажем, че така не може да продължава, допълни Радев. 

Той припомни, че от 2013 г. насам не е имало отвличания, а преди това е имало над 30 похищения.

Валентин Радев заяви, че се работи по случаите с убийството на бизнесмена Петър Христов на Иво Стаменов, който умря от раните си. По думите му са отделени най-добрите професионалисти и хората са много мотивирани. 

Вътрешният министър каза, че смята, че ще стане ясно кой стои зад убийствата на тези хора. Той даде като пример добрата разкриваемост на убийства – през 2016 г. те са 76, като само 10 от тях не са разкрити, а през 2017 г. са 95, като 94 са разкрити. Има подготвени хора, много е важно да има капацитет, каза Валентин Радев. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар